T.S. vádlott

Tárgyalás időpontja: 
2017. szeptember 13. szerda, 09:00
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
9021 Győr, Domb u. 1.
Tárgyaló: 
fszt. I. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Nyilvános ülés, határozathirdetés várható
Az elsőfokon eljárt Tatabányai Törvényszék a következő tényállást állapította meg:
A vádlott (1997) 2016. szeptember 10-én éjjel az utcán egymással szemben álló, verekedő csoportra lett figyelmes. A vádlott odament a részegen balhézó társasághoz, mert a bántalmazott N.L. a sógora volt. Végül a csoportok egy üzletsor mögött, betonozott parkolóban kötöttek ki, ahol a versenyszerűen ökölvívó vádlott egy alkalommal, ököllel, legalább közepes erővel szájon vágta az ittassága miatt instabil sértettet, aki az ütéstől rögtön elveszítette az egyensúlyát és hanyatt esett, a tarkójával a beton burkolatba csapódott és nyomban elveszítette az eszméletét. A vádlott ezt látva, futva elmenekült a helyszínről. A sértett a koponyaűri sérülések következtében életveszélyes állapotba került.
A fenti tényállás alapján az elsőfokú bíróság a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette. Megállapította, hogy a vádlott a felfüggesztés próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll. Különös magatartási szabályként a vádlottat eltiltotta a nyilvános fesztiválok látogatásától.
Az ítélet ellen az ügyész jelentett be fellebbezést a vádlott terhére, a kiszabott szabadságvesztés büntetés tartamának megemelése, a büntetés végrehajtása felfüggesztésének mellőzése és közügyektől eltiltás kiszabása végett. Az vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést.

Egyéb információ: 

Dr. Ferenczy Tamás
sajtószóvivő
0630/481-7354
ferenczyt@gyoritb.birosag.hu

Eljáró bíróság: