N.J. vádlott

Tárgyalás időpontja: 
2017. október 24. kedd, 09:00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
9021 Győr, Domb u. 1.
Tárgyaló: 
fszt. I. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Polgári
Összegzés: 

Nyilvános ülés, határozathirdetés várható!

Az elsőfokon eljárt Tatabányai Törvényszék a következő tényállást állapította meg:

A vádlott (1971) és K.J. házassága 2011. évre megromlott, és a vádlott azt feltételezte, hogy a felesége megcsalta, közöttük rendszeres vita volt. A feleség kezdeményezte is a házasság felbontását, miközben a vádlottal szemben a felesége sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt büntetőeljárás is folyt. A feleség 2012. júniusában elköltözött, lakást bérelt, azonban a gyermekek végleges elhelyezésének kérdésében a felek nem tudtak megállapodni. K.J. végül úgy döntött, hogy a végleges döntés meghozataláig hazaköltözik.

A vádlott 2014. május 27. napján 17 óra körüli időben bevásárolni ment a közeli városba, ahol 21 óráig tartózkodott, de ismeretlen helyen. Ebben az időszakban több telefonhívása is volt, amely hívásokat azonban a vádlott nem fogadta, a telefont nem vette fel. Ezt követően 20 óra 39 perckor fogadta a fia hívását. 21 óra körüli időben indult haza, ahol a vádlott ellátta a gyermekét, megvacsoráztak, majd 22 óra körüli időben lefeküdtek aludni. Ezután a vádlott éjfél körül felkelt és 1 óra 30 körüli időben a gépkocsijával az udvarban álló füstölő elé tolatott, abba húst rakott, majd a füstölőt elindította, végül 2 óra 30 perc körül visszatért aludni. A vádlott 2014. május 28-án 19 órakor megjelent a kórház rendelőintézetében, ahol megállapították, hogy a jobb kézhát duzzadt, illetve a jobb kéz V. kézközépcsontjának középső harmadában félferde haránttörést szenvedett. A vádlott e sérülését 2014. május 26-án a délutáni órákban szerezte, mikor csirkevágás közben elbotlott az édesapja baromfiudvarában és jobb kezére esett.

K.J. 2014. május 27-én a reggeli órákban ment el dolgozni, utolsó páciense 19 óra 56 perckor távozott tőle. Ezután összekészült és lakására szándékozott menni. Ezt követően K.J. eltűnt. 21 óra 43 perckor a telefonja a mobilhálózatba még bejelentkezett, majd az is kikapcsolásra került. Ezt követően ismeretlen helyen, ismeretlen időpontban, ismeretlen körülmények között, ismeretlen okból elhunyt. 2014. június 5-én egy gázfogadó állomás közelében a nyomozó hatóság emberi maradványokat talált, amelyek nagy valószínűséggel K.J. maradványai.

A fenti tényállás alapján az elsőfokú bíróság a vádlottat az ellene emberölés bűntette miatt emelt vád alól felmentette.

Az ítélet ellen az ügyész jelentett be fellebbezést, melyben annak hatályon kívül helyezését indítványozta a másodfokú eljárásban ki nem küszöbölhető megalapozatlanság miatt, továbbá azért, mert az elsőfokú bíróság indokolási kötelezettségének oly mértékben nem tett eleget, hogy emiatt az ítélet felülbírálatra alkalmatlan. Kérte annak elrendelését, hogy az ügyet a bíróság más tanácsa tárgyalja a megismételt eljárásban.

Egyéb információ: 

Dr. Ferenczy Tamás
sajtószóvivő
(30)481-7354
ferenczyt@gyoritb.birosag.hu

Eljáró bíróság: