F.R.A. vádlott

Tárgyalás időpontja: 
2017. december 13. szerda, 10:00
Ügy tárgya: 
Halált okozó testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
9021 Győr, Domb u. 1.
Tárgyaló: 
fszt. I. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Nyilvános tárgyalás, határozathirdetés várható

Az elsőfokon eljárt Székesfehérvári Törvényszék a következő tényállást állapította meg:

A vádlott (1982) 2016. február 13-án este E.-n, a város központján található dohányboltnál volt és italozott. Itt találkozott egyik távoli rokonával E. J.-vel, akit nehezen, de rávett arra, hogy L.-n át Székesfehérvárra vigye. E. J. L.-ben az Ő. Presszó előtti murvás parkolóban megállt. B. G. sértett a presszó előtt tartózkodott, cigarettázott. A vádlott a sértettet „adjál tüzet” kifejezéssel megszólította, mire a sértett „ha kell, akkor kiszállsz” mondattal válaszolt. Ekkor a 180 cm magas, 92-95 kg-os, izmos, sportos testalkatú vádlott a járműből kiszállva a magas, vékony, szikár testalkatú sértetthez lépett és őt egy esetben, nagy erővel, ököllel az arcába sújtva, a homloktájékán megütötte. Az ütés váratlanságától és erejétől a járdán álló sértett hanyatt esett, miközben a fejének hátsó része erőteljesen a betonnak csapódott. A vádlott a járműbe visszaült és annak vezetőjét tovább indulásra szólította fel, majd Székesfehérvárra a vádlott ismerőseihez mentek, az éjszaka további részét szórakozással töltötték, a vádlott ennek során új pszichoaktív anyagnak minősülő szert is fogyasztott, amellyel kapcsolatban vele szemben szabálysértési eljárás indult. A sértett életveszélyes koponyasérülést szenvedett el, életének megmentésére nem volt remény, halálát a súlyos agysérülés következtében kialakult traumás agyvizenyő okozta.

A fenti tényállás alapján az elsőfokú bíróság a vádlottat halált okozó testi sértés bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban a büntetés háromnegyed részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen a vádlott hatályon kívül helyezésért, és a védő elsődlegesen felmentés érdekében, másodlagosan enyhítésért jelentett be fellebbezést

Egyéb információ: 

Dr. Ferenczy Tamás
sajtószóvivő
ferenczyt@gyoritb.birosag.hu
(30)481-7354

Eljáró bíróság: