K-K.L. vádlott

Tárgyalás időpontja: 
2021. június 24. csütörtök, 09:00
Ügy tárgya: 
különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Győri Ítélőtábla (9021 Győr, Domb u. 1.)
Tárgyaló: 
fszt. I. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Nyilvános ülés, határozathirdetés várható!

Az elsőfokon eljárt Tatabányai Törvényszék a következő tényállást állapította meg:

A vádlott (1964) és a hajléktalan életmódot folytató sértett két éve ismerték egymás, többször létesítettek szexuális kapcsolatot. A sértettnek több partnere is volt, könnyűvérű nőnek ismerték. A vádlott és a sértett 2019. december 30-án délután találkoztak, az itallerakatban alkoholt vásároltak, majd felmentek a sértettet befogadó főbérlő lakására, ahol italoztak és csókolóztak. A vádlott 16 óra körül lement a dohányboltba cigarettát és alkoholt vásárolni, majd visszatért a lakásba. A vádlott 18 óra körüli időben egyedül távozott a lakásból, miután a szobában 2 kést használva megölte az akkor már súlyos fokban ittas sértettet.

A sértett holttestét a reggel 6:30-kor munkából hazatérő főbérlő fedezte fel és riasztotta a rendőrséget. A vádlottat 2 nappal később fogta el a rendőrség. A sértett testét 17 késszúrás érte, valamint a nyaki sérüléseit 2 metsző mozdulat okozta. A sértett valamennyi sérülés elszenvedésekor életben volt, a halála néhány perc alatt bekövetkezett. Az életét az azonnali és szakszerű orvosi segítség sem tudta volna megmenteni.

A fenti tényállás alapján az elsőfokú bíróság a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében ítélte bűnösnek, ezért életfogytig tartó fegyházbüntetésre, és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy a vádlott legkorábban 25 év letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére súlyosításért, a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjának későbbi időpontban történő meghatározása végett; a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

Egyéb információ: 

Dr. Ferenczy Tamás
sajtószóvivő
(3)481-7354
ferenczyt@birosag.hu

Eljáró bíróság: