Vné K.I.

Tárgyalás időpontja: 
2023. szeptember 12. kedd, 13:00
Ügy tárgya: 
több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete
Tárgyalás helyszíne: 
9021 Győr, Domb u. 1.
Tárgyaló: 
fszt. I. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Nyilvános ülés, határozathirdetés várható

Az elsőfokon eljárt Győri Törvényszék a következő tényállást állapította meg:

A vádlott (1968) és a sértett házasságát a bíróság 10 éve felbontotta, azonban még a 2021. év elejéig együtt laktak közös házukban.  A volt férj 2021-ben elköltözött, mert barátnője lett, melyről a vádlott is tudott. A vádlott nem tudta elfogadni, hogy a férfi nem megy vissza hozzá, ezért 2022. január 5. napján az esti órákban megjelent a pár hétvégi házánál. A házban a magával vitt tapétavágó késsel a volt férje arcát, nyakát, és a barátnő nyakát, lábát, kezeit többször megvágta. A férfinak sikerült a vádlottól elvenni a tapétavágót, a barátnője pedig elmenekült. Közben a vádlott megnyugodott, megpróbált segíteni volt férjének egy ruhadarabbal a vérzés csillapításában, majd a sértett felhívta a mentőket, akik értesítették a rendőrséget.

A férfi sérülései olyan súlyosságúak voltak, hogy életét csak a gyors és szakszerű ellátás és műtéti beavatkozás menthette meg.

A sértett testtájak anatómiai sajátosságait, az alkalmazott eszköz jellegzetességeit, a bántalmazás módját figyelembe véve a bántalmazás súlyosabb, akár közvetlen életveszélyt vagy halált okozó sérüléssel is járhatott volna mindkét sértett esetében.

A fenti tényállás alapján az elsőfokú bíróság a vádlottat több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében ítélte bűnösnek, ezért őt 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére a kiszabott büntetés súlyosítása végett, a vádlott a büntetés enyhítése, rövidebb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést.

Egyéb információ: 

Dr. Ferenczy Tamás
sajtószóvivő
(30)4817354
ferenczyt@birosag.hu

Eljáró bíróság: