G.G.

Tárgyalás időpontja: 
2024. március 13. szerda, 09:00
Ügy tárgya: 
emberölés bűntettének kísérlete
Tárgyalás helyszíne: 
9021 Győr, Domb utca 1.
Tárgyaló: 
fszt. I. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Nyilvános ülés, határozathirdetés várható (távmeghallgatás)

Az elsőfokon eljárt Veszprémi Törvényszék a következő tényállást állapította meg:

A vádlott (1986) és a sértett évek óta barátok voltak. 2021. december 24. napján a sértett otthonában együtt italoztak, zenét hallgattak, beszélgettek. 22 óra körül már mindkét férfi ittas volt, amikor a vádlott kiment a fürdőszobába, majd visszafelé a konyhaasztalról magához vett egy konyhakést, odalépett az ágynál álló sértetthez, és minden előzetes ok nélkül azzal, hogy „Ne félj, nem fog fájni!”, nagy erővel mellkason szúrta. A sértett az ágyra esett, eszméletét vesztette. A vádlott segítségnyújtás nélkül a helyszínről távozott. Miután a sértett magához tért, nagy fájdalmai és légzési nehézségei miatt próbálta telefonon felhívni a testvérét, aki nem fogadta a hívását. Mivel állapota rosszabbodott, éjjel 2 óra körül testvérének Messengeren egy videót küldött a vérző mellkasáról, és közölte vele azt is, hogy megkéselték. A testvér az üzenet alapján értesítette a rendőrséget és a mentőket, akik a sértettet kórházba szállították.

A sértett sérülése életveszélyes sérülés volt, amely orvosi beavatkozás nélkül halálos eredményre vezetett volna.

A fenti tényállás alapján az elsőfokú bíróság a vádlottat 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

 

Az ügyész a vádlott terhére, a kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás súlyosítása végett; a vádlott felmentésért, védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan eltérő minősítésért és enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Egyéb információ: 

Dr. Ferenczy Tamás

sajtószóvivő

0630/481-7354

ferenczyt@gyoritb.birosag.hu

Eljáró bíróság: